Torsk på…

…Tallinn (självklart)

Snabbfakta: Tallinn hette Reval när vi bestämde där. Tallinn har ca 400 000 invånare. Det är Estlands huvudstad. Framförallt så är det här Danmarks flagga Dannebrogen uppenbarade sig (ni kommer ju ihåg Leeds)!

Vi åkte ju för spaanläggningen på hotellet, men det kan ni läsa om här. För övrigt har Tallinn en väldigt bevarad gamla stan,  den är från medeltiden. Vi fick se allt i ett vackert vintertäcke och det blev en hel del timmar bara strosande på gatorna. Självklart klämde vi även in lite kultur och besökte historiska museet. Där fick vi lära oss att Esterna är olyckligast i världen och har i stort sett alltid varit ockuperade av något annat land.

 

Vi passade även på att äta så gott vi kunde, man får ju skämma bort sig ibland. Vi hittade bland annat en liten restaurang i en källare som rekommenderades varmt på Tripadvisor. En (kanske lite stressad) gammal tant serverade oss och vi fick både estnisk köttgryta, estnisk fiskgratäng samt den estniska efterrätten Kama. Kama är surmjölk med ärtmjöl, humle, havremjöl och något mer mjöl… det och röda vinbär samt ölet Saku är det mest estniska vi hittade. Vissa av dem godare än andra. Vi hittade även en hyllningsbar till Depeche Mode – det var intressant. Bara Depeche Mode… hela tiden… överallt… hela tiden… i varje rum… överallt… 12-04… varje dag.

 

Tallinn rekommenderas varmt!

// T

Tags: , ,

Comments are closed.