Living in America…

…eye to eye, station to station

Varit hemma i Sverige ett tag, men inte hunnit / orkat berätta om sommarens semesterresa. Vi begav oss i hemlighet till det stora landet i väst. Helen och jag planerade att överraska med ett direktsänt bröllop, vilket vi också gjorde. Att gifta sig i Las Vegas var kul som bara den, syns även när man ser på bilderna och filmen från bröllopet. Skrattar oss mest igenom hela vigseln – på ett bra sätt!

 

USA i övrigt var som väntat stort. Las Vegas var sjukt varmt och som en gigantisk finlandsfärja för amerikaner. För oss blev det en hel del shopping, lite spelade och en hel del god mat. Pinsamt att erkänna, men 25-centsautomaterna gav bäst utdelning. Gav mig på Black Jack-borden en kväll, men alkohol, ett rasande tempo och amerikanska regler gjorde att det blev svårspelat.

Vi gjorde sedan en grym bilresa till San Francisco. En Ford Mustang tog oss genom både Death Valley och Yosemite National Park. Tufft som tusan, speciellt Yosemite. Har du vägarna förbi någon gång så missa det inte!

San Francisco var väldigt vackert. Kullar överallt och staden var inte så där jättestor. Tyvärr väldigt mycket hemlösa men i övrigt så måste San Francisco vara USAs mest vältränade stad – inte så många tjockisar som det vi såg i övrigt. Alcatraz var verkligen en höjdpunkt, fängelset var väldigt häftigt att få se. De Park Rangers som jobbade på ön ville även höja fågellivet på ön till skyarna, men har sett ganska många fiskmåsar sedan innan. De finaste kvarter besökte vi tyvärr inte förrens sista dagen, gaykvarteren i området Castro var hemtrevligt som tusan och inte alls lika storstadspulsigt som övriga staden.

 

Hela resan var en enorm upplevelse och verkligen inte fy skam att komma med en fru!

// T

Tags: , ,

Comments are closed.