Ett slott är en byggnad…

Ett slott är en byggnad...

…som ursprungligen byggdes av kungar och furstar när borgen hade spelat ut sin roll som försvarsverk (wikipedia)

Kick Off / Konferens med jobbet spenderades på Thorskogs slott norröver. Det blev bilsafaritävling hela vägen upp med uppdrag att fotografera 20 olika saker längs rutten. Vårt lag fick en hel del gula bilar, John Deer-traktorer, gubbar på cyklar och halva hästar på bild – vi gick tyvärr bet på båda en ubåt och en gård utmed vägen som vi bara lyckades fotografera halva namnet på. Det kan iom varit mitt, chaufför för dagen, fel. Konversationen i bilen var ganska ensidig ett tag:

– Där! Fotografera det!
– Tobbe sakta ner!!! Du kör för fort!
– Det är nittioväg, då ska man köra fort!

Slottet var väldigt trevligt, hade en gedigen historia som vi tyvärr bara lyssnade med halvt öra till eftersom vi gått lite hårt åt före-maten-whiskyn. Maten var mycket god och slottet bjöd på en trevlig atmosfär. Konferens lördag morgon vid 09.00 kanske inte var den piggaste, men vem kan konferera med flaggan i topp på en lördagsmorgon?

 

På tal om jobbet så blir det två stenhårda (ha ha ha) pass i gymmet varje vecka. Dock har min kollega och PT bara varit med mig en gång, så jag gissar att jag gör rätt övningar med rätt vikter men har ingen aning. Måste dock erkännas att bänkpress känns fruktansvärt onödigt och tråkigt. När i livet använder man musklerna som används vid bänkpress?!? Om man råkar få ett träd över sig? Om man måste skjuta upp en jätte jätte jättetung dörr? Om man någon gång behöver välta en elefant? Har ingen aning!

Födelsedagskalas har det också blivit, systerdotter Siri har blivit fyra år gammal. Helen och jag spenderade över halvtimmen på Toys R Us för att hitta en present som inte var för plastig, för rosa eller för tjejig. Tog sin lilla tid att hitta något som funkade eftersom hela leksaksindustrin verkar vara uppbyggd kring att flickor vill ha spisar i rosa och pojkar vill ha vapen eller monster (helst japanska sådana med tecknad epilepsiframkallande tv-serie som förlaga).

För att stilla nyfikenheten över inläggets valda bild så är det ytterligare ett helt okej matlagningsexperiment där jag för första gången gjort egen ostsås till gratängen (även första gången i mitt liv jag kokat broccoli). Övrigt i matväg så har vi börjat uppskatta fröet Quinoa som kolhydrat till middagarna, prova vetja!

// T

Tags: , , ,

Comments are closed.