Alfred Nobels…

Alfred Nobels...

…Karlskoga

Mötte upp Slöve i Karlskoga för att inleda semestern med ett par dagars R’n’R. Tyvärr var vädret inte riktigt med oss, men har man Nationalencyklopedinspelet, Bondespelet, en kortlek, Trivial Pursuit Steal och lite öl så klarar man av dåligt väder. Lunedets camping var trevligt och grönt. Minigolfbanorna kanske kunde varit något bättre underhållna, men campingen tog inte ut mer än 20 kr / person för de skämdes lite över kvaliteten, så det funkade. Vi besökte även Karlskoga och tog oss en titt på centrum, inte jättespännande med vad göra när Alfred Nobelmuseet höll stängt när vi var där. Som plåster på såren besökte vi Arbetarmuseet Gråbo och fick i oss lite svensk arbetarhistoria, i samma veva träffade vi farbröderna på nedlagda tågstationen till Bofors Transport – oj oj vilka historier de hade om gamla transportfordon! Allt som allt en mycket lyckad liten getaway.

 

Behöver dock ta en ordentlig genomgång av min gamla GPS som på vägen hem tyckte att jag skulle göra igenom samhällen som ”Brismene” och ”Kärråkra” på vägar som bestod av mer grus och tjälskador än av asfalt…

Före min lilla road trip hade Helen och jag en trevlig dag ute i Göteborg, vi började med Världskulturmuseet för utställningen Riskzoner. Väldigt konstiga verk om hur jorden och mänskligheten är på väg utför… mest förbryllad blev jag av skateboards tillverkade av friterat billigt fläsk. Sedan blev det uteserveringar för hela slanten, härligt.

Hinner med ett snabbt litet boktips också, Simon Scarrows Silverörnserien. Romarriket precis efter vår tideräkning börjar ur en soldats perspektiv typ. Äventyr och mycket krig! Alla på jobbet fick en bok som sommarläsning och tycker de gjorde ett bra val. Helen gav mig sedan del två i serien som jag är på nu, rekommenderas!

// T

Majorna by night

 

Tags: , ,

Comments are closed.